Avocat specializat in dreptul turismului

Ai de recuperat de la o agentie de turism avansul sau contravaloarea unei vacante care a fost anulata din diverse motive? Te putem ajuta cu consiliere si cu un avocat specializat in dreptul turismului!
Te vom invata ce poti face in cazul in care agentia de turism refuza sa iti returneze sumele platite, te vom ajuta sa demarezi actiunile necesare si, daca va fi nevoie, te vom reprezenta in instanta. Iti garantam solutionarea rapida a situatiei, profesionalism si discretie!
reason

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Cand ar trebui sa apelezi la un avocat specializat turism

Poti apela la aceste servicii daca ai incheiat un contract cu o agentie de turism, ai platit avansul sau intregul pachet de vacanta, dar acesta a suportat modificari, a fost anulat sau amanat.
Daca ti-ai exprimat clar dorinta de a rezilia contractul cu agentia de turism, ai incercat personal solutionarea pe cale amiabila si, totusi, nu ai primit sumele achitate, poti apela la un avocat specializat in dreptul turismului. Acesta va analiza contractul pe care l-ai incheiat cu agentia, modul in care ai fost notificat in legatura cu schimbarile aparute si, totodata, daca raspunsul pe care tu l-ai dat respecta termenii si reliefeaza in mod clar dorinta de reziliere a contractului.

Ce ne recomanda ca fiind partenerul perfect daca ai nevoie de un avocat specializat turism

In Romania nu sunt prea multe birouri de avocatura specializate in dreptul turismului si solutionarea litigiilor dintre turisti si agentiile de turism. La noi, insa, poti beneficia de consultanta, asistenta si reprezentare in instanta, servicii oferite de avocati cu experienta in dreptul turismului.
Ne ocupam de mai multi ani de solutionarea conflictelor aparute la nerespectarea contractelor incheiate intre agentie si turisti pentru comercializarea pachetelor de vacante si avem la activ sute de litigii rezolvate.
Ne respectam clientii si comunicam constant cu ei, tinandu-i la curent cu situatia actiunilor demarate si a dosarului in lucru.
Avocatii nostri se vor ocupa de recuperarea sumelor datorate clientilor de catre agentiile de turism in urma rezilierii contractelor si trateaza cu maximum de profesionalism orice caz. Dupa notificarea si incercarea de solutionare pe cale amiabila a conflictului, ei se vor ocupa de demararea actiunii in instanta si de recuperarea pe cale legala a sumelor datorate.

Cum poate ajuta clientii un avocat specializat in dreptul turismului

In baza art. 1015 din Codul de procedura civila, avocatul specializat in dreptul turismului care te reprezinta va trimite agentiei o notificare prin care solicita restituirea sumelor datorate pana la un anumit termen. Este o invitatie de a rezolva conflictul pe cale amiabila si, totodata, o punere in intarziere a agentiei de turism.

Aceasta este, de fapt, o cale de a semnala ca agentia de turism nu a respectat un termen rezonabil de restituire a sumelor datorate. Daca raspunsul agentiei nu va fi favorabil, avocatul specializat in dreptul turismului va poate face urmatorul pas: introducerea in instanta judecatoreasca a unei actiuni de recuperare pe cale legala a sumelor platite in baza contractului de turism.

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Contractul turistic - document esential in rezolvarea litigiilor de drept turistic

De obicei, turistii nu sunt foate atenti la clauzele stipulate in contractul de turism incheiat cu agentia de voiaj care le furnizeaza pachetul de vacanta. Un avocat specializat in drept turistic, insa, va sti exact unde sa se uite pentru a vedea ce obligatii si-a sumat agentia in legatura cu notificarea turistilor in cazul modificarilor si, totodata, ce optiuni de raspuns are clientul.
Aceste informatii sunt vitale pentru a putea rezilia contractul de turism si a recupera contravaloarea vacantelor amanate sau anulate din diverse motive.

Termenul de notificare a clientilor in legatura cu schimbarile aparute

Contractul poate stipula obligatia agentiei de a notifica turistului orice modificare in termen cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. Daca nu se respecta acest termen, agentia este obligata sa returneze turistilor, integral, sumele platite de acestia. Modificarile pot fi legate de cresterea sau reducerea tarifelor, schimbarea destinatiei sau a conditiilor de cazare, modificarea perioadei de vacanta, etc.

Optiunile turistilor in cazul notificarilor din partea agentiilor

In cazul in care termenul a fost respectat, avocatul specializat in drept turistic va analiza clauza cu privire la optiunea consumatorului. Contractul de turism poate stipula un anumit termen in care clientul trebuie sa raspunda notificarii primite de la agentia de turism sau rezilierea contractului.
Prin urmare, contractele de turism ii ofera clientului mai multe posibilitati de raspuns in cazul unei notificari:
  • Poate accepta modificarile facute de agentia de turism si urmeaza sa incheie o anexa la contract;
  • Poate refuza modificarile agentiei de turism si sa accepte, la acelasi pret, un alt pachet de vacanta;
  • Poate refuza modificarile si sa rezilieze contractul fara a fi penalizat, situatie in care urmeaza ca agentia de turism sa ii returneze integral suma primita pentru pachetul de vacanta.

Rezilierea contractului de turism este in favoarea turistilor

Daca il vei contacta in timp util, un avocat cu experienta in dreptul turismului te poate sfatui sa optezi in cazul unei notificari din partea agentiei de turism la rezilierea contractului. Acest demers este in favoarea ta.
Mai exact, daca termenul prevazut in contract in ceea ce priveste notificarea modificarilor a fost respectat de catre agentia de turism si clientul a optat pentru rezilierea acestuia, agentia este obligata sa returneze integral sumele achitate. Indiferent daca este vorba despre avan sau plata integrala a pachetului, clientul nu va fi penalizat si va primi inapoi toti banii.
Consultand un avocat specializat in dreptul turismului si in solutionarea litigiilor cu agentiile de turism, ai toate sansele sa iti recuperezi banii platiti pentru un pachet de vacanta anulat sau amanat. Avocatul stie sa citeasca un contract de turism si va gasi imediat calea cea mai buna pentru ca turistul sa fie despagubit integral.

Contacteaza un avocat specializat turism pentru a te ajuta!

Daca vrei sa solutionezi un litigiu cu o agentie de turism care a incalcat clauzele din contractul incheiat cu tine, te putem ajuta cu un avocat cu experienta in dreptul turismului. Tot ce ai de facut este sa ne suni la numarul de telefon 0737 423 018 sau, daca vrei sa comunicam pe email, sa ne scrii la adresa de email avocat@flueraru.ro – iti vom raspunde in cel mai scurt timp! Lasa profesionistii cu experienta sa se ocupe de situatie pentru ca sunt mai multe sanse de solutionare in favoarea ta, scapi de alergatura si, totodata, de multe momente neplacute!