Avocat specializat in dreptul turismului

Ai de recuperat de la o agentie de turism avansul sau contravaloarea unei vacante care a fost anulata din diverse motive? Te putem ajuta cu consiliere si cu un avocat specializat in dreptul turismului!

Te vom invata ce poti face in cazul in care agentia de turism refuza sa iti returneze sumele platite, te vom ajuta sa demarezi actiunile necesare si, daca va fi nevoie, te vom reprezenta in instanta. Iti garantam solutionarea rapida a situatiei, profesionalism si discretie! De asemenea, oferim servicii de consultanta, asistare si reprezentare agentii de turism in litigii cu turisti.

reason

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Cand ar trebui sa apelezi la un avocat specializat turism

Poti apela la aceste servicii daca ai incheiat un contract cu o agentie de turism, ai platit avansul sau intregul pachet de vacanta, dar acesta a suportat modificari, a fost anulat sau amanat.
Daca ti-ai exprimat clar dorinta de a rezilia contractul cu agentia de turism, ai incercat personal solutionarea pe cale amiabila si, totusi, nu ai primit sumele achitate, poti apela la un avocat specializat in dreptul turismului. Acesta va analiza contractul pe care l-ai incheiat cu agentia, modul in care ai fost notificat in legatura cu schimbarile aparute si, totodata, daca raspunsul pe care tu l-ai dat respecta termenii si reliefeaza in mod clar dorinta de reziliere a contractului.

Poti apela la un avocat specializat si in calitate de agentie de turism pentru a beneficia de servicii de consultanta, asistare si reprezentare in litigii cu turisti. Astfel, vei fi protejat in situatiile neplacute si elimini riscul de a fi pasibil de despagubiri costisitoare in cazul litigiilor cu turistii.

Ce ne recomanda ca fiind partenerul perfect daca ai nevoie de un avocat specializat turism

In Romania nu sunt prea multe birouri de avocatura specializate in dreptul turismului si solutionarea litigiilor dintre turisti si agentiile de turism. La noi, insa, poti beneficia de consultanta, asistenta si reprezentare in instanta, servicii oferite de avocati cu experienta in dreptul turismului.
Ne ocupam de mai multi ani de solutionarea conflictelor aparute la nerespectarea contractelor incheiate intre agentie si turisti pentru comercializarea pachetelor de vacante si avem la activ sute de litigii rezolvate.


Ne respectam clientii si comunicam constant cu ei, tinandu-i la curent cu situatia actiunilor demarate si a dosarului in lucru.

Avocatii nostri se vor ocupa de recuperarea sumelor datorate clientilor de catre agentiile de turism in urma rezilierii contractelor si trateaza cu maximum de profesionalism orice caz. Dupa notificarea si incercarea de solutionare pe cale amiabila a conflictului, ei se vor ocupa de demararea actiunii in instanta si de recuperarea pe cale legala a sumelor datorate.

Reprezentam si agentiile de turism, asigurand servicii de consultanta profesionale, asistare si reprezentare in litigii cu turisti.

Cum poate ajuta clientii un avocat specializat in dreptul turismului

In baza art. 1015 din Codul de procedura civila, avocatul specializat in dreptul turismului care te reprezinta va trimite agentiei o notificare prin care solicita restituirea sumelor datorate pana la un anumit termen. Este o invitatie de a rezolva conflictul pe cale amiabila si, totodata, o punere in intarziere a agentiei de turism.

Aceasta este, de fapt, o cale de a semnala ca agentia de turism nu a respectat un termen rezonabil de restituire a sumelor datorate. Daca raspunsul agentiei nu va fi favorabil, avocatul specializat in dreptul turismului va poate face urmatorul pas: introducerea in instanta judecatoreasca a unei actiuni de recuperare pe cale legala a sumelor platite in baza contractului de turism.

De asemenea, clientul poate o agentie de turism. In acest caz, oferim servicii de consultanta de specialitate, asistare si reprezentare agentii de turism in litigii cu turisti. Astfel, agentia de turism se va putea proteja corespunzator in cazul in care a respectat contractele si, totusi, este acuza de prejudicii diverse de catre turisti. Vom analiza situatia, vom incerca in prima etapa solutionarea amiabila a litigiului si, daca va fi nevoie, ne vom ocupa de introducerea in instanta si vom reprezenta agentia de turism.

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Contractul turistic - document esential in rezolvarea litigiilor de drept turistic

De obicei, turistii nu sunt foate atenti la clauzele stipulate in contractul de turism incheiat cu agentia de voiaj care le furnizeaza pachetul de vacanta. Un avocat specializat in drept turistic, insa, va sti exact unde sa se uite pentru a vedea ce obligatii si-a sumat agentia in legatura cu notificarea turistilor in cazul modificarilor si, totodata, ce optiuni de raspuns are clientul.

Aceste informatii sunt vitale pentru a putea rezilia contractul de turism si a recupera contravaloarea vacantelor amanate sau anulate din diverse motive. De asemenea, este un document important si pentru agentia de turism care poate fi acuzata pe nedrept de diverse prejudicii de catre turisti. Acesta va fi util pentru a beneficia de servicii de consultanta, asistare si reprezentare agentii de turism in litigii cu turisti din partea unui avocat specializat in domeniu.

Termenul de notificare a clientilor in legatura cu schimbarile aparute

Contractul poate stipula obligatia agentiei de a notifica turistului orice modificare in termen cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. Daca nu se respecta acest termen, agentia este obligata sa returneze turistilor, integral, sumele platite de acestia.

Modificarile pot fi legate de cresterea sau reducerea tarifelor, schimbarea destinatiei sau a conditiilor de cazare, modificarea perioadei de vacanta, etc.

Optiunile turistilor in cazul notificarilor din partea agentiilor

In cazul in care termenul a fost respectat, avocatul specializat in drept turistic va analiza clauza cu privire la optiunea consumatorului. Contractul de turism poate stipula un anumit termen in care clientul trebuie sa raspunda notificarii primite de la agentia de turism sau rezilierea contractului.
Prin urmare, contractele de turism ii ofera clientului mai multe posibilitati de raspuns in cazul unei notificari:
  • Poate accepta modificarile facute de agentia de turism si urmeaza sa incheie o anexa la contract;
  • Poate refuza modificarile agentiei de turism si sa accepte, la acelasi pret, un alt pachet de vacanta;
  • Poate refuza modificarile si sa rezilieze contractul fara a fi penalizat, situatie in care urmeaza ca agentia de turism sa ii returneze integral suma primita pentru pachetul de vacanta.

Rezilierea contractului de turism este in favoarea turistilor

Daca il vei contacta in timp util, un avocat cu experienta in dreptul turismului te poate sfatui sa optezi in cazul unei notificari din partea agentiei de turism la rezilierea contractului. Acest demers este in favoarea ta.

Mai exact, daca termenul prevazut in contract in ceea ce priveste notificarea modificarilor a fost respectat de catre agentia de turism si clientul a optat pentru rezilierea acestuia, agentia este obligata sa returneze integral sumele achitate. Indiferent daca este vorba despre avan sau plata integrala a pachetului, clientul nu va fi penalizat si va primi inapoi toti banii.

Consultand un avocat specializat in dreptul turismului si in solutionarea litigiilor cu agentiile de turism, ai toate sansele sa iti recuperezi banii platiti pentru un pachet de vacanta anulat sau amanat. Avocatul stie sa citeasca un contract de turism si va gasi imediat calea cea mai buna pentru ca turistul sa fie despagubit integral.

Rezilierea Contractului De Turism Este In Favoarea Turistilor

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Servicii de consultanta pentru agentiile de turism

Servicii De Consultanta Pentru Agentiile De Turism

In situatiile in care agentiile de turism si-au respectat obligatiile contractuale si, totusi, sunt acuzate de prejudicii de catre turisti, se poate apela la servicii de consultanta. Asiguram si acest gen de servicii pentru agentiile de turism. Vom analiza contactul si vom vedea exact care este situatia, incercand in prima faza sa solutionam litigiul pe cale amiabila. Daca va fi necesar, vom deschide actiunea necesara in intasta, in favoarea agentiei de turism pe care o vom reprezenta cu profesionalism pe toata durata actiunii.

Suntem pregatiti sa ajutam firmele de turism in orice situatie si, totodata, sa cream o relatie avocat – client profesionala, bazata pe incredere reciproca, onestitate si confidentialitate deplina. Astfel, stim ca vom reusi sa fim mai aproape de ei pentru a asigura servicii de consultanta de cea mai buna calitate. Apeland la serviciile noastre de consultanta, agentiile previn aparitia problemelor juridice si, totodata, vor beneficia de solutii optime in rezolvarea litigiilor cu clientii.

Servicii consultanta pentru agentiile de turism - beneficii

O agentie de turism trebuie sa tina pasul cu schimbarile legislative in vigoare pentru a le putea aplica in timp util, iar serviciile de consultanta oferite de un avocat specializat in acest domeniu sunt de un real ajutor. Astfel, vor stii ce au de facut sau ce beneficii noi ofera statul si vor putea sa isi desfasoare activitatea sub celemai bun auspicii. 

Totodata, in cazul litigiilor cu turistii vor fi asistati cu profesionalism, lucru care va facilita soliutionarea conflictelor si, totodata, va pastra intacte imaginea si prestigiul agentiei de turism.

De asemenea, un avocat specializat in turism poate oferi servicii de consultanta menite sa ajute agentia sa:

  • Beneficieze de facilitati acordate de stat sau alte organizatii, in scopul stimularii activitatii de turism;
  • Isi mentina licenta de turism, in conformitate cu prevederile legii 
  • Face demersurile necesare pentru a informa turistii corect si complet, cu privire la produsele oferite
  • Protejeze turistii pe perioada programului turistic de tip excursii prin toate masurile posibile
  • Exploateze patrimoniul turistic si mediul inconjurator, protejandu-le si conservandu-le corespunzator
  • Incheie polita de asigurare pentru risc de insolvabilitate si faliment.
Servicii Consultanta Pentru Agentiile De Turism

Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Asistare si reprezentare agentii de turism in litigii cu turisti

Litigiile cu turistii pot fi daunatoare pentru imaginea firmei si bunul mers al afacerii, asa ca le vom acorda toate atentia cuvenita pentru a proteja agentia de turism de aceste prejudicii. Serviciile de asistare si reprezentare agentii de turism in litigiile cu turistii pe care le asiguram sunt cat se poate de profesionale. Avem deja mai multe cazuri de acest gen solutionate in favoarea agentiilor de turism care si-au respectat partea lor de contract, dar totusi au fost acuzate pe nedrept de catre turisti.

Asistare si reprezentare agenții de turism in litigii cu turisti - beneficii

Daca, din anumite cauze, turistii au avut calatorii nereusite, pot face reclamatii la agentia de turism sau in instanta.

Pentru ca firma de turism sa se protejeze si sa nu fie obligata sa plateasca despagubiri sau compensatii pentru vatamare morala, este necesar un avocat specializat in asistenta si reprezentare agentii turism in litigii cu turistii.

Orice litigiu implica atat timp si costuri si poate chiar afecta credibilitatea si imaginea firmei, iar angajarea unui specialist care sa o reprezinte este o masura necesara. 

Contacteaza un avocat specializat turism pentru a te ajuta!

Daca vrei sa solutionezi un litigiu cu o agentie de turism care a incalcat clauzele din contractul incheiat cu tine, sau esti o agentie de turism care are un litigiu cu clientii, te putem ajuta cu un avocat cu experienta in dreptul turismului. Pe langa faptul ca protejam drepturile turistilor, oferim intr-o maniera profesionala si corecta si servicii de consultanta, asistare si reprezentare agentii de turism in litigii cu turisti.

Tot ce ai de facut este sa ne suni la numarul de telefon 0737 423 018 sau, daca vrei sa comunicam pe email, sa ne scrii la adresa de email avocat@flueraru.ro – iti vom raspunde in cel mai scurt timp!
Lasa profesionistii cu experienta sa se ocupe de situatie pentru ca sunt mai multe sanse de solutionare in favoarea ta, scapi de alergatura si, totodata, de multe momente neplacute!